Ресторантьорите са против изискването за етикетиране на храните

0
125
Заведение
Снимка: Pixabay

Срещу поредното изискване в условията на пандемия се обявиха собствениците на заведения у нас, съобщават от „БНР“. Ресторантьорите са задължени от втората половина на годината неопакованите храни, които предлагат, да бъдат обезателно с етикет.

Маркерът трябва да дава информация за фирмата производител, продуктите със срок на годност, съставките, съдържанието на кофеин и подсладители, както и възможните алергени.

Планираните нововъведения отдалечават заведението от истинската му дейност, коментира собственик на търговско звено. Може би при по-големите обекти ще има хора, специално назначени да се занимават с етикетирането, но това няма да е по възможностите на всички.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете вашия коментар!
Моля, напишете името си тук