Ресторант отвори по-рано, за да сервира любимата храна на 3-годишно дете, болно от рак

0
154
Аделейд Стенли
Снимка: Vanlam Nguyen, Facebook

3-годишната Аделейд Стенли не може да излиза на публични места или да бъде около други хора, след като е преминала 7-месечен курс за лечение на рак, който е отслабил имунната й система, пише „CNN“.

Но тя все пак иска да обядва в любимия си ресторант. Когато от ресторанта J. Wilson’s в Бомонт, Тексас, разбрали за желанието на малкия си клиент, те решили да отворят по-рано и да сложат розова украса.

„Не бяха длъжни да правят това“, разказва майката на Аделейд Ванлам Нгуен пред CNN. „Но все пак го направиха.“

Аделейд Стенли и семейството й
Снимка: Vanlam Nguyen, Facebook

Борбата с рак 

Обядът в любимия квартален ресторант J. Wilson’s някога е бил традиция за семейството. Посещавали са заведението почти всяка неделя.

Неочаквано, около третия рожден ден на Аделейд, педиатърът на детето го изпратило на допълнителен преглед, след като забелязал червени петна по тялото му. След установяване на диагнозата, Аделейд започнала лечението си от рак на 3 юли 2019 г.  – два дни след третия си рожден ден.

Домът им и болницата са сред малкото места, които семейството може да посещава заедно.

„Преди прегръщахме всички, но изведнъж станахме гермафоби, за да не пренасяме болести у дома“, обяснява Нгуен. „Вече не можехме да правим нищо от това, което вършехме заедно като семейство“, продължава майката.

Обядът на живота им

По време на пътуване миналия месец Аделейд разпознава емблемата на J. Wilson’s и пита родителите си дали могат да влязат вътре. Със свито сърце баща й отговорил:

„Когато оздравееш, ще отидем“.

Нгуен разказала на приятелка за тъжния момент, която от своя страна се свързала с ресторанта, за да уреди нещо специално.

„Веднага приехме идеята“, разказва управителят на ресторант Паула Бро пред CNN. Тя отваря заведението час по-рано, само за Аделейд и нейното семейство.

Персоналът украсява ресторанта в розово, любимият цвят на детето, и набавят любимата му храна: бисквити. Правят и допълнителна изненада – покриват и разходите за обяда.

„Бях готова да платя сметката, но това вече беше уредено“, разказва Нгуен. „Не мога да опиша колко много означаваше това за мен, баща й и сестра й.“

Малката Аделейд все още се лекува. Но няма търпение да се върне.

Превод: Валерия Илиева

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от