Решено: Връщат хартиената бюлетина в секциите с над 300 избиратели

1
35
Избори
Избори. Снимка: ЦИК, Facebook

С гласовете на хартиена коалиция – ГЕРБ, ДПС и БСП – общо 124, окончателно беше прието връщането на хартиената бюлетина в секциите с над 300 избиратели. „Продължаваме промяната“ /ПП/, „Демократична България“ /ДБ/, „Възраждане“ и „Български възход“ – 95 депутати гласуваха „против“. Мнозинството записа на второ четене:

„В избирателната секция избирателят може по свой избор да гласува с хартиена бюлетина или с бюлетина за машинно гласуване.“

Преди това повече от час народните представители не можеха да стигнат до гласуване по предложението за връщане на смесеното гласуване. това се случи, след като по предложение на БСП дебатите по параграфа, свързан с връщането на хартиената бюлетина в големите секции, бяха прекратени. Стигна се до спорове между Кирил Петков от „Продължаваме промяната“ и Георги Свиленски от БСП.

„Става въпрос за кражбата на вота на българските граждани! Това не може да продължава така и това, че са първа политическа сила, не ви дава право да ограничавате свободния глас на българските депутати“, отсече Кирил Петков от парламентарната трибуна.

„Стига сте призовавали от тази трибуна за бунтове, защото бунтовете ги видяхме. Сега има мнозинство в парламента, което иска да работи“, добави Георги Свиленски. Председателстващият Росен Желязков от ГЕРБ каза:

„Уважаеми колеги, приемете това като нормален ораторски патос. Първата процедура вие поискахте за прекратяване на заседанието, тогава не милеехте за записаните за изказване.“

„Да напомните на всички народни представители какво се случва, когато те се опитат да насилят волята на българския народ. Последния път ги изнасяха с бял автобус“, каза Асен Василев.

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Тина
Тина
2 месеци по-рано

БРАВО ! Голямото мачкане и изритване на боклука на шайката на Киретата започна ! България се отъсва от отровната си плесен !