Ремонтът на магистрала „Струма“ ще е за близо 1.8 млн. лв.

0
24
Повреденият мост на АМ
Повреденият мост на АМ "Струма". Снимка: скрийншот Би Ти Ви

Близо 1 милион и 800 хиляди лева ще струва ремонтът на магистрала „Струма“ край Дупница, каза председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” Георги Терзийски пред Би Ти Ви. Според него агенцията не е давала разрешение за съхраняване на боклуци под съоръжението.

В момента под моста няма боклуци, но има в непосредствена близост до него – на около три метра разстояние. Според заснемане, в момента отпадъците са около 7 200 куб. метра, каза Терзийски.

Мостът на 62 километър край Дупница пострада на 13 август след запалването на складираните наблизо боклуци.

В момента повреденото пътно платно в посока Благоевград се ремонтира. Реконструкцията ще бъде тежка, като ще бъдат ремонтирани колони, ригели и носещи конструкции на съоръжението, каза Терзийски. Ремонтът ще струва 1.8 млн. лв. и ще продължи около 4 месеца.

По платното в посока София е пуснато реверсивно движение за автомобили до 12 тона без тирове и автобуси.

„Ще покажем цялата строгост на процедурите – административни и нормативни такива, по отношение на собственика на материалите“, заяви заместник-министъра на регионалното развитие Николай Нанков след работна среща в понеделник между отговорните институции за решаване на проблема в Кюстендил.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от