Ремонт затваря Прохода на Републиката за около месец

0
13
Ремонт на път
Ремонт на път. Снимка: Pixabay

От 4 до 31 октомври тази година се спира движението на всички моторни превозни средства през Прохода на Републиката, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/. Ще се ремонтира около 22 км участък от Килифарево до Предела, в област Велико Търново. Целта е повишаване безопасността на движение и подготовка за предстоящия зимен сезон.

Леките автомобили ще преминават през прохода „Шипка“, а тежкотоварните автомобили ще бъдат пренасочвани по пътя Шумен-Карнобат и пътя Омуртаг-Котел.

Второкласният път е най-пряката и удобна връзка на пътуващите от ГКПП „Дунав мост 1“ през Стара планина към ГКПП „Капитан Андреево“ и ГКПП „Маказа“, се казва в прессъобщението. Трафикът на леки и тежкотоварни автомобили през Прохода на Републиката е интензивен целогодишно, което води до износване на пътната настилка, неравности и пропадания.

Извършваните през последните години текущи ремонти на трасето са с краткотраен резултат и това налага предприемане на настоящите строителни работи, казват от пътната агенция. Стойността на ремонтните дейности е 2,1 милиона лева с ДДС. Строително-монтажните работи са възложени на пътноподдържащата фирма „Пътни строежи-Велико Търново“ АД. Агенцията има договор с фирмата по Закона за обществените поръчки за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Велико Търново.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments