Рекордно ниски нива на грабежи в Слънчев бряг това лято

0
56
ОДМВР-Бургас
ОДМВР-Бургас

Рекордно ниски нива на грабежи са отчетени в Слънчев бряг това лято. За целия сезон са регистрирани само 10 грабежа. Новината съобщи изпълнителният директор на „Слънчев бряг“ АД Златко Димитров по време на националната конференция SMARTTOURISM.BG, която се проведе в Бургас.

Причината за намалението на престъпността е системата за видеонаблюдение и охраната.

Камерите покриват 80% от територията на най-големия курорт по Южното Черноморие. През летния сезон са функционирали 300, които са обхващали четири лъча. Първият е по ул. „Първа“, кръговото на Несебър до разклонението на кръстовище „Емона“. Вторият лъч е по крайбрежната алея. Третият по пешеходната алея, а четвъртият в южната част на комплекса.

Изградена е и система за разпознаване на регистрационните номера на колите, като се следи всеки автомобил от влизането до излизането от Слънчев бряг.

Рекордно ниските нива на кражби се дължат и на големия брой командировани полицаи. За тях през 2019 година са похарчени близо 167 000 лева, а за периода 2015-2019 година общи 940 391 лева. За физическата охрана на осем контролно-пропускателни пункта са дадени 162 515 лева, а за периода 2015-2019 година сумата възлиза на 570 367 лева. За системата за видеонаблюдение пък са инвестирани близо 96 000 лева.

От дружеството са монтирали и LED осветление, което според тях е ключово за работата на органите на реда и за монтираните камери.

Златко Димитров коментира и фалита на туроператора „Томас Кук“ като според него туристическият бизнес на територията на община Несебър е много опитен и в годините на криза е показал, че е много гъвкав и може да се справя.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments