Рекорден удар: Изеха десетки хиляди ментета от морските ни курорти

0
88
Фалшиви стоки
Фалшиви стоки. Снимка: Прокуратура-Бургас

Рекордно количество фалшиви стоки бяха иззети при мащабна акция в курортен комплекс „Слънчев бряг“, Свети Влас и Горна Оряховица. Става дума за общо 834 чувала, съдържали десетки хиляди дрехи, обувки и аксесоари, които са се предлагали в търговската мрежа. Количеството е рекордно за последните 15 години по българското Черноморие.

Това стана ясно на брифинг в Бургас, в който взеха участие окръжният прокурор Георги Чинев, районният прокурор Мария Маркова и началник-отдел Дирекция „Киберсигурност“ в ОДМВР-Бургас Никола Симов.

Иззетите фалшиви стоки носят логата на известни световни марки, като „Адидас“, „Найки“, „Прада“, „Луи Витон“, „Емпорио Армани“ и други. Те са били продавани на занижени цени предимно на чуждестранните туристи в морските ни курорти.

Тепърва предстои всички да бъдат детайлно описани, което е изключително голяма по обем работа. Целта е да бъдат установен произхода на стоката и как се разпределя по търговските обекти. След това стоките ще бъдат предадени за унищожаване.

Брифинг
Брифинг. Снимка: Искра.бг

Районният прокурор Мария Маркова заяви, че предстои много работа по случая и изрази надежда, че ще бъдат постигнати максимални резултати.

„Целта е да се достигне до привличане на лица към наказателна отговорност“.

Тя припомни, че законодателят предвижда за такъв тип престъпление наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 6 години и глоба до 10 000 лева.

Никола Симов уточни, че голяма част от стоките са иззети от големи складови помещения, които са били завоалирани като детски кътове и тавански стълби, за да не могат да бъдат открити лесно. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments