Регионалното министерство търси пари за забавени плащания за ремонта на АМ „Тракия“

0
227
Работна среща в МРРБ
Работна среща. Снимка: МРРБ

Служебният регионален министър арх. Виолета Комитова се срещна с представители на „Автомагистрали – Черно море“ АД и на КНСБ заради забавени плащания към фирмата за изпълнени от нея ремонтни дейности в участъка между Чирпан и Стара Загора на АМ „Тракия“. В срещата се включиха и заместник-министър Тодор Анастасов, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Апостол Минчев, Цветелина Лазарова – началник на кабинета на регионалния министър, и Мирослава Владимирова – главен секретар на МРРБ.

Извършената от „Автомагистрали – Черно море“ АД работа е приета, стана ясно по време на срещата.

Ръководството на ресорното министерство увери представителите на фирмата и на синдикалната организация, че се работи за осигуряване на необходимия финансов ресурс за изплащане на дължимата сума, която възлиза на приблизително 40 млн. лева.

Възможните източници на средства са от бюджета или чрез бюджета на „Автомагистрали“ ЕАД. Проучва се финансовото състояние на държавната компания, за да се прецени дали фирмата може да плати необходимите средства. Предстои провеждане на среща с нейното ново ръководство. Зам.-министър Тодор Анастасов уточни, че запорът на сметките на „Автомагистрали“ ЕАД е премахнат.

Министър Комитова коментира, че за качеството на изпълнената работа по републиканските пътища у нас ще се разчита на контрол от страна на гражданите, които да сигнализират министерството в случай на недобро състояние. Тя отново подчерта, че според нея най-скъпото строителство е незавършеното и затова държи работата по започнатите обекти да бъде завършена.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments