Регионалният министър: Не е възможно АМ „Хемус” да се построи до 2024 година

0
24
АМ "Хемус"
АМ "Хемус". Снимка: Архив

Не е възможно магистрала „Хемус” да бъде построена до 2024 година, заяви регионалният министър Гроздан Караджов. Според него това са просто едни „предизборни обещания”. Той коментира пред „NOVA“:

„Могло е да нарисуват „Хемус” до 2024 година. Това се прави и в момента, като работата никога не е спирала. Работата по проектирането също не е спирана.“

Регионалният министър уточни, че първият участък е почти готов. По думите му при „Участък 2” има нужда от преработка, защото е било предвидено първоначално да има тунел, който сега отпада. Тази част ще стане след година. Това се отнася и за „Участък 3″, който също до края на годината ще бъде готов, заяви министърът. Той посочи:

Няма никакво значение кога ще станат 1, 2, 3, 4, 5, 6 участъци. Най-първата възможна практическа полза за шофьорите ще бъде, когато се завърши „Участък 6”. В 4 и 5 участък имаме проблеми, защото земята все още не е отчуждена. Там имаме проекти, но отчуждаване не е извършено. Това са две години, които са проспани.“

Караджов подчерта, че в тези два участъка има незаконно строителство и при тях нищо не се прави в момента, защото се отчуждават. По думите му, когато стане това, впоследствие може да се извадят разрешителни и за строеж.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments