Редица сигнали за дейността на Българския спортен тотализатор са постъпили в ММС

0
26
Министерство на младежта и спорта
Министерство на младежта и спорта. Снимка: Архив

Редица сигнали за дейността на Българския спортен тотализатор са постъпили през последните няколко дни в Министерството на младежта и спорта, съобщиха от ведомството. Става въпрос за нерегламентирани действия на длъжностни лица на държавното предприятие. 

Според сигналите те оказват натиск над служители на БСТ в цялата страна, принуждавайки ги да подписват определени декларации. Срещу работещите в системата на тотализатора се отправят и заплахи за репресии и уволнения.

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев апелира към спокойствие и гарантира, че ще бъдат предприети всички необходими законови действия, за да бъде защитен всеки един служител на Българския спортен тотализатор.

В ММС са подадени сигнали и за прекратяване на договори на служители на БСТ срещу изплащане на обезщетения. От ведомството считат, че подобни действия се извършват с цел нанасяне на вреда на бюджета на тотализатора, както и на целия български спорт.

Екипът на Министерството на младежта и спорта започва проверка на всеки отделен сигнал с компетентните разследващи държавни органи. При установени незаконни действия ще бъде търсена съответната отговорност.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments