Развръзка: Разменените бебета вече са при биологичните си родители

0
338
Бебе, крачета
Бебе. Снимка: Pixabay

Двете разменени бебета в Шейново вече са при своите биологични родители. Това съобщи „NOVA“ като се позова на свои източници.

За скандалния случай стана ясно в края на декември. От болницата потвърдиха, че двете новородени момиченца са били разменени, а грешката е станала в родилното отделение.

Директорът на Шейново разкри пред медиите, че бебетата са били разменени веднага след тяхното раждане – още при първото им даване на майките.

Впоследствие бяха направени ДНК тестове, които категорично доказаха кое новородено на кое семейство принадлежи.

На 6 януари бяха наложени дисциплинарни наказания на трима служители на столичната болница „Шейново“, като старшата акушерка беше отстранена от длъжност. Това съобщи пред журналисти изпълнителният директор на здравното заведение д-р Румен Велев във връзка със случая с разменените бебета. По думите му докладът, който са получили в петък от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ /ИАМН/ не е бил изненадващ и много от нещата в него са съвпаднали с вътрешната им проверка. Самият директор на Шейново не поддържал връзка с потърпевшите семейства, но е разговарял с техните адвокати. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments