Разследват причините за смъртта на 17-годишното момиче, блъснато от автобус в София

0
78
Прокуратура
Прокуратура. Снимка: Прокуратура на Република България

Разследват причините за смъртта на 17-годишната Александра Нинова, която беше блъсната от автобус на градския транспорт в кв. „Люлин“. Инцидентът стана на 21 януари на булевард „Царица Йоанна“. Момичето е било настанено незабавно в „Пирогов“ с политравма и опасност за живота.

Въпреки усилията на лекарите и десетките, които дариха кръв за Александра, тя почина. Назначената по делото съдебномедицинска експертиза е установила причинна връзка между получените при пътнотранспортното произшествие травми и смъртта на момичето, съобщиха от прокуратурата. 

Поради това с постановление от днес делото е прието по компетентност от Софийската градска прокуратура с оглед събрани доказателства за престъпление.

Досъдебното производство по случая е започнало в условията на неотложност и се води в Сектор „Разследване на транспортни престъпления“ към отдел „Разследване“ на СДВР. Предприети са незабавни действия за събиране и запазване на доказателства и за установяване на всички факти по случая.

Разпитани са били свидетели, направен е бил оглед на местопроизшествието, изготвена е била скица на местопроизшествието, приобщени са били записи от видеокамери, назначени са били експертизи, извършени са били и други действия по разследването.

Установено е било, че водачът на автобуса не е употребил алкохол, съобщиха още от държавното обвинение. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments