Разследват медицинска сестра от великотърновската болница за мародерство

0
29
Портфейл
Снимка: Wikimedia commons

Полицията разследва медицинска сестра от великотърновската болница за мародерство. В края на февруари мъж е починал в урологията. От личните му вещи била открадната дебитна карта, от която били изтеглени 1 200 лв. Основният заподозрян на разследващите, държавното обвинение и близките на починалия е медицинската сестра.

Жената на покойника Десислава Вачева разказа за „NOVA“, че разбрали за кражбата, а ПИН-кодът бил записан при документите му. Тя подала сигнал в банката и в полицията. Въпреки блокирането на картата, от нея били дръпнати 1200 лв. За престъплението роднините заподозрели медсестра от отделението по Урология.

Вачева обясни, че портмонето на мъжа й е било с него в болничната му стая. По думите й една медицинска сестра влязла в помещението и му извадила портмонето, докато търсела личната му карта.

Полицията също стигнала до въпросната сестра. Тя била заснета от охранителните камери на банкомат, докато тегли парите от дебитната карта на починалия в 2 поредни дни. По време на разговор със следователите, тя заявила, че мъжът й дал картата си с ПИН кода, за да й услужи с пари.

От ръководството на болницата коментираха, че ако се докаже вината на служителката им в съда, тя ще бъде дисциплинарно уволнена.

Разследването е прехвърлено на Великотърновската районна прокуратура. Образувано е досъдебно производство за кражба. Наказанието, което медицинската сестра може да получи, е поправителен труд или лишаване от свобода до 1 година.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от