Разследват кмета на Стрелча за злоупотреба с власт

0
67
кмет на Стрелча Стойно Чачов
Снимка: Община Стрелча

Служители, работещи в Община Стрелча, са били принудени да подпишат преди няколко години молби за напускане без дати. Това се твърди в сигнал, подаден вчера в ОДМВР-Пазарджик и заради който днес на място започна проверка, съобщи „БиТиВи“.

Подателят на сигнала също е бил принуден да подпише такъв документ, заяви пред журналисти говорителят на главния прокурор – Румяна Арнаудова. По думите й според първоначалната информация в началото на 2016 г. кметът Стойно Чачов (АБВ) събрал служителите и им казал, че, ако не искат да бъдат дисциплинарно уволнени, трябва да подпишат молба за назначаване на работа и молба за напускане – двете – без дата.

От думите на Арнаудова става ясно, че в сигнала се съдържат твърдения за принуда и злоупотреба с власт.

Към момента документите не са открити, но всички разпитани служители потвърждават за наличието им – включително и деловодителката, която ги е приела.

„Дори и без документи, касае се за престъпление, което може да се докаже въз основата на свидетелски показания“, подчерта прокурор Арнаудова.

Утре ще стане ясно дали кметът на Стрелча ще бъде обвинен и ще му бъде наложена мярка за неотклонение. Ако бъде признат за виновен, той може да получи до 6 г. лишаване от свобода.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments