Разширяват зелената зона в Бургас, ще обхваща 32 места на булевард „Демокрация“

0
70
Булевард
Булевард "Демокрация". Снимка: Искра.бг

Поредно разширяване на зелената зона в Бургас беше одобрено днес по време на редовната сесия на Общинския съвет. Платено ще бъде вече паркирането на 32 паркоместа на булевард „Демокрация“. Те се намират между улиците „Константин Величков“ и „Места“ в ж.к. „Лазур“. Предложението беше внесено от зам.-кмета Йорданка Ананиева и одобрено от мнозинството от общинските съветници.

„Против“ разширяването на зелената зона се обяви Христо Панайотов от БСП:

„Минах по булевард „Демокрация“ и се чудя защо продължаваме да дразним гражданите. Мисля, че целта на цялото занятие е да бъде направена синя и зелена зона. Можеше да оставим поне няколко безплатни места за паркиране. И към този момент те са незапълняеми. Нека да не превръщаме булеварда в поредната касичка. И независимо, че моето лично мнение е, че тези паркоместа изобщо не им е мястото там, трябваше да има две ленти. За момента стана ясно, че за едно ПТП, че се е случило. Нека да оставим на бургазлии няколко места. Така или иначе булевардът го опропастихме, поне да оставим няколко места за свободно паркиране.“

Думата беше дадена на директора на общинското предприятие „Транспорт“ Андрей Рунчев, за да защити докладната записка.

„Вашето изказване общо взето не беше по темата за докладната. И ние всеки ден минаваме. Нещата се регулират сами. Това е популистко изказване. Вие може би не сте се срещали с гражданите, които живеят във високите блокове. Тези паркоместа, откакто са изградени, са непрекъснато заети. Гражданите ще могат да се възползват от своите стикери, за да паркират на тези места. За пореден път заявявам, че това са места за паркиране, а дали някой ще иска да се възползва от тях, е друг въпрос. Считам, че по този начин ще защитим правата на немалко граждани, така че ви предлагам да гласувате положително и тези места да бъдат в зелена зона“, каза той.

„Тези места попадат в зелена зона и са новоизградени места. Това е една техническа подробност да бъдат и те включени в обхвата на зелената зона, тъй като са нови места за паркиране“, обяви от своя страна Станимир Апостолов.

Панайотов беше категоричен, че след ремонта на булевард „Демокрация“ предпоставките за катастрофи са по-големи:

„Това, че ремонтът ще създаде предпоставки за ПТП-та не е мое мнение, а на изтъкнати архитекти и проектанти. Споделям само, че вече има едно такова. Стига с този популизъм. Аз констатирам факти. Защо е така? Защото има промяна на булеварда. Силно се надявам, че няма да има други, защото разговорът, който ще водим в зала, ще е съвсем друг тогава.“

Предложението за разширяването на зелената зона беше подкрепено от 33-ма общински съветници, 5 се въздържаха и трима бяха против.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments