Разпада ли се коалицията „Обединени патриоти“?

0
49
Сидеров. Снимка: Facebook, Volen Siderov
Сидеров. Снимка: Facebook, Volen Siderov

Няма коалиция „Обединени патриоти“, заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Съветът им се събра вчера, половин година след последната им съвместна среща.

По различен начин и лидерите на останалите две партии потвърдиха същото, предаде „Медиапул“.

За коалиционния съвет настояваше Волен Сидеров, който беше отстранен от председателския пост на парламентарната група, според него чрез измама. Той закъсня за срещата и минути по-късно я прекрати. От ВМРО и НФСБ напуснаха малко след пристигането на Сидеров, който пожела на заседанието да присъстват медии.

„Първо, чакаме „Атака“ 30 минути, идват и започват скандали и обструкции. Няма смисъл“, заяви Каракачанов.

„Напускаме телевизионния съвет, а не коалиционния съвет“, каза Валери Симеонов, според който сценарият на „Атака“ е бил подготвен предварително.

Лидерът на „Атака“ заяви, че чака Бойко Борисов да го потърси за разговор. Изглежда Сидеров иска да привлече вниманието на премиера, който от своя страна упорито избягва непрестанните скандали на коалиционните си партньори.

Доскоро партньорите на ГЕРБ във властта, твърдяха, че въпреки напрежението между тях, няма да бъде нарушена стабилността на управляващата коалиция. От партията на Борисов също не са изразили никакви притеснения от кавгите между ВМРО, НФСБ и „Атака“.

Каракачанов заяви пред журналисти, че в такава коалиция, каквато е в момента „Обединени патриоти“, лично той няма да участва. Добави още, че от няколко месеца няма диалог, а има само саботаж и атаки от страна на един от лидерите в коалицията срещу останалите две политически формации, откровени лъжи и обидни квалификации. Според него Сидеров няма желание за разговори и разбирателство в коалицията.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments