Размисли за онези, които стоят по-високо от нас в морално отношение

0
92
LGBTQ
LGBTQ. Снимка: Freepik.com

Кои са хората, които си въобразяват че стоят по-високо в морално отношение от другите? От една страна това са религиозните моралисти, а от друга тези, които възхваляват третия пол, транссесуалността и критикуват белите мъже.

На това мнение е анализаторът Диaн Тодоров, който e написал интересен текст по темата. Публикуваме го без редакторска намеса: 

„Настоящото изложение се отнася за определена група хора, която си въобразява, че стои по-високо в морално отношение от другите. Едните са религиозните моралисти, които критикуват човешката сексуалност, предбрачен секс, извънбрачни връзки и т.н.

За мен те се провалят в това да бъдат морален стожер, тъй като те не гледат на другите като на човешки същества и не могат да вникнат в природата на човешкото изкушение, поставяйки твърде високи изисквания. Те са сравнително безобидни, поради което никой не ги забелязва.

Другите, по-опасни моралисти, възхваляват третия пол, транссесуалността, критикуват белите мъже, токсичната мъжественост на белите мъже, деградиралия Запад, западния колониализъм. Но забравят, че мюсюлманският колониализъм е най-големият: армиите на исляма чрез поредица от войни създадоха огромни империи. Също така кръстоносните походи са били реакция срещу джихада. Най-голямото робско въстание не е на Спартак, а на черните роби, известни като „зандж“, срещу Абасидския халифат, което продължава 14 години. Тогава въстават 500 000 души.

Тази категория моралисти умишлено не споменава, че повече чернокожи са поробени от мюсюлмани, отколкото от християни, както и че често чернокожи са продавани като роби от други чернокожи. Говорят за малцинствата като онеправдани, а забравят, че малцинствата нямат почти никакви права в мюсюлманския свят. Също така там жените са смятани за по-низши от мъжете, съществува многоженство, женитби за непълнолетни момичета и т.н. През цялата световна история различни малцинства са били подложени на дискриминация. Когато Римската империя приема християнството, биват дискриминирани евреите. По същия начин при завладяването на голяма част от света от мюсюлманите, евреите и християните биват дискриминирани. Фокусът обаче умишлено се измества. Докато на Запад е имало Просвещение и Ренесанс, в мюсюлманския свят е нямало.

Тази категория моралисти са будните левичари, които съществуват и в български вариант. Те ни държат лекции по морал. Този, който не споделя тяхното виждане, е заклеймен като лош. Когато им кажеш, че няма летящи слонове и че земята е кръгла, се обиждат. Твърдят, че бежанците са полезни въпреки убийствата, изнасилванията, извършвани от тях, и натоварването на социалната система на Запад. Според тях хомосексуалността е естествена за човешката природа. Чудно как тогава са се родили хомосекуалистите. Оруел се оказа прав, живеем в света на „1984” – истината е лъжа, а лъжата – истина. Т.нар. моралисти не проверяват фактите, а ги създават – често доста отдалечени от реалността.

Лошото е, че подобни хора, когато са на власт, се опитват да налагат техните виждания, но за мен те си остават карикатури. За човек със собствено мнение те са без значение. Мнението им би могло да повлияе само на слабохарактерни хора, които не могат да формират собствено мнение и се впечатляват от всякакви измислици.“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments