Размирици в ямболския квартал „Райна Княгиня“, заради удължена карантина

0
609
Протести в Ямбол
Снимка: Скрийншот от bTV

Стотици протестиращи се събраха на едно от КПП-тата на ямболския квартал „Райна Княгиня“, съобщиха от „bTV“. Повод стана удължаването на карантината над района до сряда.

Едва тогава на жителите му ще бъде разрешено да излязат да работят или да потърсят медицинска помощ без да бъдат придружавани от медиатори. Те са под пълна карантина от 11 май и изказаха негодуванието си от решението на управляващите. След обещание на кмета Валентин Ревански утре в полунощ да бъдат отменени забраните, напрежението е спаднало.

В последните четири дни не е имало диагностициран случай на територията на квартала. Миналата седмица от Искра.бг ви съобщихме, че ще се извършва дезинфекция на района с въздушно пръскане. Въпреки предприетите мерки и резултатите от тях, кризисният щаб днес е решил по време на заседание да не разхлабва още мерките.

Целта им е да се направят още тестове в поставената под карантина зона. Областният управител Димитър Иванов заяви, че до четвъртък ще бъдат тествани контактните лица и семействата, на извадков принцип. Работодатели, чиито служители са жители на квартала, също ще организират взимането на проби от сряда сутрин.

В същото време ще се правят тестове за наличие и на антитела. Сред тестваните ще бъдат и полицейските служители, охранявали района.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments