Разкрита схема в Разградско: Жена източила 48 000 лева с фалшив ТЕЛК

1
2238
Задържана
Задържана. Снимка: Pixabay

Полицията в Разград разкрила схема за измама, при която 65-годишна жена от Цар Калоян неправомерно е получавала инвалидна пенсия в продължение на 18 години, използвайки фалшиви документи. Според разследването тя е успяла да източи общо 48 000 лева между 2006 и 2024 година, като се е възползвала от неистинско експертно решение на ТЕЛК.

Действията на жената са разкрили след задълбочено разследване, което е довело до образуването на досъдебно производство срещу нея. Ако бъде призната за виновна, тя може да бъде осъдена на затвор за срок между 2 и 8 години, като се подчертава строгият подход на правораздавателната система към подобни престъпления.

Случаят подчертава системния проблем с измамите в областта на социалните помощи и необходимостта от засилен контрол и превенция. Възникналият въпрос относно надеждността на проверките и процедурите за одобрение на такива помощи става все по-наложителен, особено в светлината на значителните суми, които са били неправомерно изплатени.

Обществото очаква гаранция, че социалните средства достигат до онези, които наистина имат нужда от тях и че системата е справедлива и устойчива.

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
кремена
кремена
5 месеци по-рано

Системата ни не е справедлива. Три месеца по от рано подадох документите за преосвидетелстване за да няма прекъсване и ето, че два месеца ще чакам отново за пенсия. Знаете ли колко хора преживяват ужаса да останат без средства и лекарства?