Разкриха високотехнологина подземна оранжерия за марихуана

0
130
Нарколаборатория
Снимка: Министерство на вътрешните работи

Високотехнологина подземна оранжерия за отглеждане на марихуана е разкрита по време на полицейска операция, проведена вчера в София.

Установени са двама мъже, съответно на 35 и на 38 години, и 63-годишна жена – собственици на имота, под който е било изградено съоръжението. До подземната оранжерия се достига през 40-метров тунел, с размери 45 на 45 см, прокаран под имота на тримата. Там е била направена и връзка с обществените водопроводна и електропреносна система, ползвани за отглеждане на растенията, съобщават от полицията.

В оранжерията са открити: над 324 растения в саксии; сушилня с няколко рафта на които са били оставени за сушене глави канабис; множество чували с тор; везни. Помещението било оборудвано с осветление и други високотехнологични приспособления за отглеждане на марихуана.

По случая е образувано досъдебно производство в Трето РУ – СДВР, работата продължава под надзора на Софийската районна прокуратура.

На двамата мъже са наложени мерки „парична гаранция“, като на 35-годишния е повдигнато обвинение по чл. 354 а от Наказателния кодекс.

 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments