Разград събра близо 2 тона капачки за кампанията „Аз Вярвам и Помагам“

0
75
Кампания
Кампания. Снимка: Община Разград

1900 тона капачки са събрали жителите на Община Разград през последните 7 месеца, съобщиха от местната управа. Това е количеството, което координаторите за региона – Дочка и Свилен Иванови – заедно с главния експерт в отдел „Опазване на околната среда” в Община Разград Диана Димитрова предадоха на организаторите във Варна на 29 април.

Кампания
Кампания. Снимка: Община Разград

В областния град съоръженията с форма на сърца, в които се събират капачки, са две – в градинката до Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев” и на пазара в жк „Орел”. Сърца има и в Киченица, и Топчии, няколко фирми и учебни заведения също предадоха големи количества капачки за настоящия етап от кампанията. Транспортирането на събраните капачки бе осигурено от Община Разград.

Кампания
Кампания. Снимка: Община Разград

Средствата, получени след рециклирането на капачките, се използват за закупуване на детски линейки и други каузи, свързани с детското здравеопазване.

Организаторите припомнят, че събирането на капачки продължава, като в съоръженията с форма на сърца трябва да се пускат само капачки, без други видове пластмасови артикули, а капачките не трябва да са в туби.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments