Раздяла с приятелка – причина за трагедията във Велинград?

0
91
Христо Спасов
Снимка: Фейсбук, Христо Спасов

Причината за трагедията във Велинград, при която млад мъж уби баба си и преби майка си, най-вероятно е раздяла с приятелката му, твърдят източници на „24 часа“.

Тежкото престъпление беше извършено в неделя в семейната къща във велинградския квартал „Каменица“. Тогава тлеещият от няколко дни скандал се разгорял с нова сила. 29-годишният мъж обвинявал майка си и баба си, че носят голяма вина приятелката му, на която изключително много държал, да го изостави. Въпреки че Христо бил спокоен младеж, в неделната утрин побеснял след поредното повдигане на болезнената за него тема. Емоциите взели връх и той грабнал дървен кол, с който пребил 48-годишната си майка. Решил, че това не е достатъчно и трябва да накаже и баба си.

71-годишната жена била в леглото си в съседна стая, защото наскоро претърпяла операция. Ударите в главата на пенсионерката с дървото се оказали фатални и тя издъхнала от нараняванията. Разследващите смятат, че той не е искал да убие баба си, но в яростта си не е премерил силата на ударите.

Мъжът не фигурира в полицейските регистри и няма криминални прояви. Тест с дрегер показал, че преди извършване на престъплението не е употребил алкохол или наркотици.

Семейството не е имало и финансови проблеми. Христо е с висше образование и се занимавал с компютри. Бащата на младежа пък бил международен шофьор и в момента на скандала бил на път. Повдигнатото от окръжната прокуратура в Пазарджик обвинение срещу Христо Спасов е за умишленото убийство на баба му.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments