Разбита е нарколаборатория в Поморие, двама мъже и една жена са задържани

0
568
Наркотици
Наркотици. Снимка: ОДМВР-Бургас

Двама мъже и една жена са били задържани заради лаборатория за производство и пакетиране на дрога в Поморие.

Вчера служители Пето Районно управление със съдействието на служители от „Специализираните полицейски сили“ при ОДМВР-Бургас са проверили частен имот, разположен на поморийската улица „Княз Борис I“ № 162, като са установили и задържали – 52-годишен криминално проявен и осъждан мъж от с. Ведрово, 43-годишна поморийка и 29-годишен криминално проявен и осъждан помориец.

Властите са констатирали, че в апартамента има лаборатория за производство и пакетиране на синтетичен високорисков наркотик – метамфетамин. Намерени и иззети са били различни прекурсори – кутии с червен фосфор, два литра йод, осем литра разредител, памуци, фунии, короселин, 15 килограма натриева основа на перли, филтрираща система от пластмасови тръбички, 14 литра кореселин, четири бутилки с около 4,5 литра течен ефедрин, електронна везна и др., както и кафява криталобразна каша с вместимост около 95 литра и над 16 500 бели хапчета.

Освен прекурсорите са открити бели, розови и жълти кристалобразни вещества, пакетирани в прозрачни пликчета, както и четири топчета с торбички кристалобразно вещество /всяко от по 40 грама/, реагирало при направен полеви наркотест на метамфетамин.

Общото тегло на намерения и иззет наркотик е около 250 грама. Двамата мъже и жената са задържани за срок от 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments