Районният съд в Панагюрище: Засега Стойно Чачов остава кмет на Стрелча

0
191
кмет на Стрелча Стойно Чачов
Снимка: Община Стрелча

Районният съд в Панагюрище остави без уважение искането на прокуратурата за отстраняване от длъжност на кмета на Община Стрелча Стойно Чачов, съобщи „Фокус“.

Председателят на съда Снежана Стоянова обясни, че при постъпване на протест от страна на прокуратурата, срокът за подаването, на който е 3-дневен, делото ще бъде изпратено на Окръжен съд-Пазарджик. Той трябва да насрочи заседание за разглеждане на протеста и да се произнесе с определение, което ще бъде окончателно.

Припомняме, че Чачов е обвинен, че през 2016 г. като кмет на Община Стрелча, е принудил служител на общинската администрация да извърши нещо противно на волята си – да подаде молба за освобождаване от заеманата от него длъжност, без дата, като е употребил за това заплашване, изразяващо се в обстоятелството, че ако не подаде молба ще бъде освободен веднага от работа и злоупотребил с властта си като работодател – кмет на Община Стрелча, като е наредил молбата да бъде входирана с входящ номер и без знанието и съгласието на служителя. Това е престъпление по чл. 143 ал.1 от Наказателния кодекс. Спрямо Чачов е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 2 000 лева, която е внесена.

Районната прокуратура в Панагюрище мотивира искането си за отстраняване на Чачов от длъжност, на основание чл. 69 ал. 1 и ал. 2 от Наказателно-процесуалния кодекс, с оглед на обстоятелството за наличие на данни, че служебното му положение може да създаде пречки за обективно, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments