Ръст на търсенето на имоти в Сандански

0
128
Сандански
гр. Сандански. Снимка: Facebook

Засилен интерес към недвижимите имоти в Сандански се наблюдава след пандемията, коментират брокери пред „БНТ“. Хора с високи доходи от големите градове търсят ваканционни имоти в града, като голям е интересът и към извънградските къщи. Има ли скок в цените заради по-голямото търсене?

През последните години се отчита покачване на цените на имотите с близо 40%. Според прогнози на експерти, се очаква ръст от още 5-10%. Цената на обзаведен тристаен апартамент ново строителство в идеалния център на града може да стигне 1500-2000 евро на кв.м., коментира Михаил Стоев – управител на агенция за недвижими имоти.

Интересът към града е голям. Причините – предпочитанието на българина да инвестира в имоти, възможността за отдаване под наем на туристи и изгодните условия за ипотечни кредити. Най-предпочитани са двустайните апартаменти. По-платежоспособните клиенти търсят крайградските къщи. По-старите къщи струват колкото апартамент в града, а цената на новите и готови за нанасяне – започват от 200 000 евро.

Психичноболен плаши и напада граждани във Велико Търново

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments