Рашков разпореди на катаджиите да не стоят по храстите

0
97
Бойко Рашков
Бойко Рашков. Снимка: Скрийншот от видео на Народното събрание

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков е разпоредил служителите на „Пътна полиция“ вече да не се крият по храстите. Това обявява самият той в отговор на писмен въпрос от парламентарния контрол на депутата от „Демократична България“ Мартин Димитров. По думите му тази практиката е позната на шофьорите и тя е била с цел да се изненадат водачите в последния момент. Рашков коментира, цитиран от „Труд“:

По мое разпореждане във връзка с подобряване работата на полицейските служители, на 18 юни тази година писмено е разпоредено до всички служители на ведомството, осъществяващи дейности по опазване на обществения ред и контрол на пътното движение, същите да се изпълняват чрез видимо присъствие както на служителите, така и на служебните автомобили.

Според служебния министър нарушителите, които създават предпоставки за възникване на инциденти трябва „да бъдат изваждани от транспортните потоци“. В заповедта на министъра е записано още, че контролът на скоростта трябва да се извършва на места, характеризиращи се с концентрация на тежки пътнотранспортни произшествия. За служителите на КАТ, които не спазват заповедите се очакват дисциплинарни наказания.

Сигнали за водачи, които шофират рисково и нарушават закона, пък могат да се подават както лично, така и чрез упълномощен представител в деловодствата на структурите на МВР или в Приемната на полицията. Отделно това може да се прави и по електронен път, по поща, чрез Единен европейски номер за спешни повиквания 112 или на открита телефонна линия: 02 982 2222.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments