Радослав Бимбалов: Спектакълът между Пеевски и Радев е циничен

0
121
Радослав Бимбалов
Радослав Бимбалов. Снимка: Facebook

„Преди Радев плашеше с глад, студ и Крим, сега вече плаши открито с партия (понеже непрекъснато обяснява как партиите са зло, нали така?).

Този спектакъл между Пеевски и Радев е толкова циничен, че е грехота да намесваме класиците, но нека и аз, като Радев, цитирам Балзак (и дано ми е простено).

Защо ли ми се струва, че ДПС просто отправя на Радев „предложение, на което не може да се откаже“ (да, и това тръгва от Балзак).

Да те атакува Пеевски е най-удобната висока топка, от която Радев имаше нужда в навечерието на своя „Трети Март“.“

Това коментира общественикът Радослав Бимбалов във Facebook във връзка с конфликта между президента Румен Радев и Делян Пеевски.

Припомняме, че днес председателя на ПГ на ДПС призова държавния глава да си подаде оставката и да се яви на политическия терен. Той коментира пред журналисти, цитиран от „bTV“:

„Страх имаше в очите на Радев, не в нас, от появата на нова политическа формация. Очаквам да си подаде оставката и да го видя на политическия терен.“

Пеевски призова президента да стане политически лидер и да се срещнат на европейските избори. Според него единственото недостойно е тази партия да е финансирана с мръсни пари от неговите служебни мандати.

Във връзка с призивите на Радев да бъде разгледана и оповестена информация за казусите с Българска банка за развитие, БТК, „Булгартабак“ и други Делян Пеевски заяви, че се „радва по всичките казуси да се излее пълната информация“. Той е категоричен, че институциите трябва да заработят, да има отговор на всички казуси и хората да бъдат спокойни.

„Всичко да се проверява. Чудесно е всичко, което казва и мистър „Кеш“ да бъде проверено“, заяви още той, визирайки призивите на президента компетентните органи да проверят случаите КТБ, „Булгартабак“, Гебрев и Българска банка за развитие.

Пеевски заяви още, че „диктатурата на мистър „Кеш“ свърши. Той излезе, каза, че ще прави партия“. Изявлението му идва, след като днес от държавното обвинение обявиха, че няма как да предприемат действия срещу президента, защото е с имунитет. И добави: „Значи има дела, които чакат отпадане на имунитета му. Искам да знам кои са те.“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments