Радев за падналия самолет на ВВС: Най-важното в момента е съдбата на пилота, познавам го

0
102
Румен Радев
Румен Радев. Снимка: Президентство

Президентът Румен Радев призова за сдържаност по случая с падналия самолет на ВВС край Шабла тази нощ. В началото на своя среща с ръководствата на КНСБ и КТ „Подкрепа“ той обяви:

„Знаете, че всички сили и средства са мобилизирани в операцията по издирване. Но какво точно се е случило ще разберем, едва когато се издири бордовият регистратор на параметрите на полета ли т.нар. черна кутия.“

Радев беше категоричен, че най-важното в момента е съдбата на пилота.

„Познавам го като прекрасен човек и много добър професионалист. И очаквам в най-скоро време да имаме резултат от операцията по търсене и спасяване!“, каза още той.

Малко по-късно от Министерството на отбраната съобщиха, че продължава операцията по търсене и спасяване на пилота на самолет МиГ-29, който изчезна тази нощ при инцидент по време на тактическото учение с бойни стрелби „Шабла – 21“. Пилотът на изтребителя е майор Валентин Терзиев от 3-а авиационна база Граф Игнатиево на длъжност началник на щаб на ескадрила.

Военноморските сили провеждат операцията по търсене и спасяване на пилота с кораби и вертолети в морето край Шабла. В нея участват два вертолета „Пантер“ от авиобаза „Чайка“, две корвети – „Решителни“ и „Бодри“, минен ловец „Цибър“, водолазен катер „Никола Фурнаджиев“ и катер на Главна дирекция „Гранична полиция“. Военнослужещите от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби извършват издирвателната операция в морски води на 11 км изток-югоизток от Шабла, съобщиха още от МО.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments