Радев: Все по-ясно за всички е, че държавата се управлява задкулисно

0
33
Румен Радев в Австрия
Румен Радев в Австрия. Снимка: Президентство

„Няма значение какво говори Николай Денков, важно е какво вършат Асен Василев, Бойко Борисов, Делян Пеевски и бащата на Кирил Петков. Все по-ясно за всички е, че държавата се управлява задкулисно“.

Това заяви президентът Румен Радев в Неделино, като по този начин за пореден път нападна редовния кабинет, продължавайки задочния диалог, който двете страни водят чрез медиите през последния месец. 

Според него коалицията между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната-Демократична България /ПП-ДБ/ не чува гласа на хората. Той отново даде за пример идеята за смяната на датата на националния празник от 3 март на 24 май.

„Цените растат, скандалите се множат, а те се готвят да похитят Конституцията, да сменят националния празник, да подчинят политически МВР и службите, за да се окопаят във властта”.

Радев направи и кратък коментар по повод подадената оставка от главния секретар на МВР Петър Тодоров, като заяви, че уважава неговите мотиви за оттеглянето от поста. По думите му това е „поредният достоен професионалист“, който е бил принуден да напусне. Според президента целта на управляващите е да завземат местната власт, като използват МВР за тясно партийни и лични цели

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments