Радев с призив: Чуйте идеите на кандидатите и изберете най-достойните на предстоящия вот

0
40
Президент Румен Радев
Президент Румен Радев. Снимка: Facebook, Архив

„Местната власт е най-близо до проблемите на гражданите и те очакват от общинските администрации компетентност, съпричастност и бързина при решаването на наболелите въпроси, защита на публичния интерес, честно и открито управление. Това е огромна отговорност и всекидневен тест за „годност“, в който делата и изпълнените ангажименти тежат повече от красивите обещания.“

Това отбелязва президентът Румен Радев по повод днешния Ден на българската община и местното самоуправление. По думите му тази година денят се отбелязва в обстановка на предизборна кампания и призовава гражданите да чуят идеите, които им се предлагат, както и да изберат най-достойните на предстоящия вот.

„Преките избори за кметове и общински съветници са огромна отговорност за всеки, който заявява готовността си да отстоява интересите на своите съграждани, да модернизира своя град и селище, но и да съхранява и развива традициите на образованието, културата и нашата идентичност“, добавя Радев.

Време е финансовата децентрализация, за която от години настояват общините, да намери своето законодателно решение, така че местните общности да имат повече възможности самостоятелно да определят своите приоритети, коментира още държавният глава.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments