Радев: Повишаването на мотивацията за реализация в бойната авиация е от ключово значение за развитието на ВВС

0
43
Президентът Румен Радев с курсантите
Президентът Румен Радев с курсантите. Снимка: Президентство

Военновъздушните ни сили са носители на гордостта на нацията, а младите хора, които са избрали професионална реализация в бойната ни авиация, са призвани да пазят и утвърждават честта и славата й. Това каза президентът Румен Радев по време на среща с курсанти от Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ по повод предстоящия на 16 октомври Празник на авиацията и Българските военновъздушни сили /ВВС/. Пред тях държавният глава припомни славната история на военната ни авиация, белязана от всеотдаен труд, храброст и героизъм на поколения пилоти, инженерно-технически и осигуряващ състав.

Заедно със силните авиационни традиции президентът подчерта и нуждата от непрекъснато развитие и технологична модернизация на въоръжените ни сили като важно условие за отстояването на нашия въздушен суверенитет и национална независимост.

Повишаването на мотивацията на младите хора за професионална реализация в бойната авиация е от ключово значение за развитието на Военновъздушни сили, подчерта още държавният глава. Авиационната професията изисква усвояването на много знания и умения и е изпълнена с много трудности и предизвикателства, но и с големи възможности за развитие, посочи Радев пред курсантите. По думите му именно те ще имат честта да станат свидетели на така необходимата технологична революция, при която с придобиването на новите изтребители F-16 ще навлязат и нови технологии на оборудване и информационно осигуряване.

„Професията на офицер от Военновъздушни сили е дисциплина, много знания, но и свобода в инициативата“, изтъкна президентът пред курсантите и добави, че успехът ще бъде с тези, които използват натрупаните знания и умения като възможност за непрекъснато професионално и личностно развитие и усъвършенстване. Той пожела на курсантите успешно завършване и изрази увереност, че с вливането си в строя те ще дадат приноса си за бъдещите успехи и славата на военновъздушните ни сили.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments