Радев: Няма малки и големи политически сили в парламента, отговорността е обща

0
10
"Демократична България" при Румен Радев
„Демократична България“ при Румен Радев. Снимка: БТА

„Няма малки и големи политически сили в парламента, защото отговорността е обща.“

Това обяви президентът Румен Радев при започването на консултациите с шестата по големина парламентарна група в 48-ото Народно събрание „Демократична България“ /ДБ/. Той отбеляза, че на изминалия парламентарен вот българите не са гласували доверие на нито една политическа сила само да управлява и сега парламентът е фрагментиран. По думите му това прави усилията за излъчване на мнозинство за решаване на важните проблеми пред българското общество един труден, но не невъзможен процес.

„Още повече, че освен съставянето на правителство, пред парламента стоят още много други важни задачи.“, настоя държавният глава и добави:

„Следя със загриженост това, което се случва в българския парламент и ми се струва, че не това очакват българските граждани. Това, което очакваме всички, е консолидация за намиране на успешна формула за съставяне на управление, за решаване на важните проблеми.“

Според президента обаче конфронтацията се увеличава и се чертаят нови разделителни линии. По време на консултациите той каза още, че е „kрайно критичен към призивите на ДБ да се разоръжим на прага на войната, преди да се въоръжим с нова техника, която да усвоим“. Държавният глава поиска конкретни разчети от ДБ за военната помощ за Украйна, а съпредседателят на партията Христо Иванов защити позицията на България да изпрати въоръжение. За пореден път Радев разви тезата си срещу помагането на Украйна с въоръжение.

„Искате да оспорите наши тези, които не сме имали.“, каза Иванов.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments