Радев назначи Габриела Наплатанова-Русева за член на СЕМ

0
32
Румен Радев
Румен Радев. Снимка: Президентство

Днес президентът Румен Радев подписа указ за назначаването на Габриела Наплатанова-Русева за член на Съвета за електронни медии /СЕМ/ от квотата на държавния глава. Това се случва на основание член 98, точка 7 от Конституцията по повод член 24, алинеч 1 от Закона за радиото и телевизията.

Габриела Наплатанова има магистърска степен от Факултет по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски”, където завършва със специалност „Връзки с обществеността”. В същия факултет е хоноруван преподавател в периода 2015 – 2017 г. Има обучения по програмата IREX на Държавния департамент на САЩ и Европейския център за сигурност „Джордж Маршал“, както и участия в множество медийни програми на американската мисия в НАТО.

През 2019 г. защитава дисертация на тема „Управление на медийните ефекти и медийните операции по време на въоръжен конфликт” във Военна академия „Г.С. Раковски”, факултет „Национална сигурност”.

Старши репортер в „bTV Медиа Груп“, част от редакцията на „Новини и актуални предавания” от самото създаване на телевизията през 2000 г. Отразява теми, свързани с вътрешната и външната политика на България, проблеми в сферата на сигурността и отбраната, въоръжени конфликти на Балканите, Ирак и Афганистан. Автор е на няколко десетки документални проекти на външнополитически и военни теми, свързани с НАТО, киберсигурността, защитата на данните и проблемите на бежанците.

Носител на многобройни награди и отличия за журналистическата си работа и документалните си проекти в 25-годишната си телевизионна кариера.

Владее английски, ползва френски и руски език. Тя е омъжена с две деца.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments