Радев: Който се страхува, че не може да спечели изборите, търси начин да ги опорочи

0
61
Президентът Румен Радев
Президентът Румен Радев. Снимка: Facebook, Архив

Президентът Румен Радев упражни правото си на глас, след което обяви, че който се страхува, че не може да спечели изборите, търси начин да ги опорочи. Затова държавният глава подчерта колко е важно всички да излязат и да гласуват и всички тези опити да бъдат неутрализирани и да не се връщаме в миналото.

По отношение на броенето на контролните разписки той каза, че изборната администрация трябва да изпълни закона и той разчита на това, че тя ще си свърши работата добросъвестно. Радев каза още, че вярва, че България ще бъде правова и демократична държава въпреки всички опити, които се правят страната да бъде върната назад, предаде „24 часа“.

Президентът обяви още, че е гласувал за три неща – справедливост, законност и свобода, защото това били ценностите, които той изповядвал. Залогът на тези избори за Радев бил огромен и щяло да се определи дали ще продължат започнатите процеси по възстановяване на държавността или задкулисието щяло отново да получи власт.

По думите на държавния глава първият хоризонт, който е най-важен, е да бъде съставено правителство, защото България има нужда от това и този кабинет да има една устойчива подкрепа в Народното събрание.

На въпрос на журналисти за членство на Северна Македония в Европейския съюз той каза, че всички европейски лидери вече ясно са заявили българската позиция, а тя е, че ключът към това е спазването на правата на македонските българи и изкореняване на езика на омразата, както и прекратяване на системната дебългаризация. Поради това началото на преговорите реално няма да зависят от следващото правителство в България, а от това, което прави самата Северна Македония.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments