Радев: Колкото повече българи кажат думата си на изборите, толкова по-устойчиви ще са институциите

0
13
Президент Румен Радев
Президент Румен Радев. Снимка: Facebook

„Колкото повече българи кажат думата си, толкова по-устойчиви ще бъдат институциите ни, толкова по-слаба ще бъде мафията, която разчита на обществената апатия.“

Това обяви президентът Румен Радев в обръщение към народа в навечерието на изборите за държавен глава и за народни представители на 14 ноември. 

В него Радев посочва, че в неделя ще се състои третият вот за тази година. Той припомня, че след изборите през април и юли не се е съставило редовно правителство, а пред страната в същото време стоят неотложни задачи, които изискват законодателни решения, тоест трябва да има работещ парламент. 

„Сред тях е и приемането на държавния бюджет, но всеки ден без работещ парламент натрупва проблеми, които следващото Народно събрание трябва да решава, и тези проблеми правят неговата задача още по-предизвикателна. Проблеми, от които вече страдаме и днес“, посочва още държавният глава. 

Според Радев въпреки че последните два парламента са имали кратък живот в тях все пак са се чули важни идеи, които според него ще ни изведат от кризата и са допринесли за въстановяването на демократичния дебат. 

„В неделя предстои да изберем не просто народни представители, президент и вицепрезидент, но и да определим какво бъдеще искаме да имаме. Да надмогнем егоистичните заблуди и спасяването поединично, които са в основата на моралната криза. Затова всеки един глас – на младия и възрастния, на бедния и богатия, на образования и необразования, ще окажат влияние в определянето на нашата обща съдба. Нека всеки от нас даде своя свободен, осъзнат и отговорен глас“, каза още Радев. 

Той посочва още, че на изборите именно гражданинът е арбитърът и призовава хората да се възползват от тази възможност, която им е предоставена. Радев казва още, че всеки, който милее за България – както тук, така и далеч от родината, трябва да даде своя глас в неделя.  

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments