Радев: Иска се оставката на шефа на ДАНС, защото е спазил закона

0
44
Президентът Румен Радев
Президентът Румен Радев, Снимка: Президентство; Архив

Президентът Румен Радев е категоричен, че местните избори не трябва да се ползват за нова атака към Държавна агенция „Национална сигурност“ /ДАНС/, „докато не се случи плана от записите“. Пред журналисти той заяви, че оставката на Пламен Тончев се искала, не защото е нарушил закона, а защото го е спазил.

Държавният глава заяви, че ще се запознае с мотивите на премиера за искането на оставката на Тончев, добавяйки, че в Закона за ДАНС пишело за какво може да бъде освободен и там не фигурирал мотив – липса на доверие от страна на премиера. По думите му по логиката на Денков и той трябвало да си подаде оставката, тъй като обществото му нямало доверие.

„В сглобката си нямат доверие, но са се стиснали здраво“, отбеляза Радев, посочвайки, че имало притеснителни изказвания от страна на министър-председателя по време на брифинга му по време, на който поиска оставката на Тончев.

Президентът направи коментар и за изборните резултати, като според него гражданите са загърбили вота. Всеки нов градоначалник идва с очакването за по-добро, изтъкна президентът.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments