Радев и президентът на Израел обсъдиха ескалацията на напрежението

0
43
Румен Радев
Румен Радев. Снимка: Президентство

Президентът Румен Радев проведе телефонен разговор с държавния глава на Израел Руевен Ривлин. Двамата се обединиха около тезата, че преустановяването на въоръжената конфронтация и предприемането на усилия за укрепване на мира в Близкия Изток са от ключово значение не само за Държавата Израел и Палестина, а и за целия свят, съобщиха от „Дондуков“ 2. 

Разговорът се е провел по инициатива на президента Ривлин и по време на него са били обсъдени ескалацията на напрежение в региона на Близкия Изток през последните дни, при която загинаха десетки хора. Президентът Ривлин е подчертал, че Държавата Израел се стреми към деескалация на напрежението, но държи на устойчивост в мирния процес, така че да не бъдат поставяни под заплаха животът и здравето на нито един гражданин.

„България е дълбоко загрижена от бързото развитие на този конфликт и дадените човешки жертви“, е посочил президентът Румен Радев.

Държавният глава е заявил също така, че от ескалиращ военен конфликт няма да спечели никой.

„България високо цени приятелството си с Държавата Израел, както и с Палестина, и в рамките на своите възможности е готова да подпомогне усилията, за деескалация на напрежението, успокояване на обстановката и избягване на нови човешки жертви“, е посочил Радев.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments