Пуснато е движението по временния път при разрушения от бедствието мост на пътя Царево-Ахтопол

0
31
Временен обходен път
Временен обходен път. Снимка: АПИ

Днес официално е било пуснато движението по временния обходен път при разрушения от наводненията в началото на септември мост на третокласния път III-9901 Царево – Ахтопол. По новоизградения временен път – брод над река Изгревско дере, могат да преминават двупосочно всички видове превозни средства. С пускането на движението транзитният трафик към Ахтопол вече няма да преминава през Царево, посочват от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/.

Дължината на обходния път е 180 метра, с 2 ленти за движение с ширина по 3.75 метра и банкети по 1 метра. За осигуряване безопасността на движението на трасето са монтирани около 320 метра мантинели и е положена временна оранжева маркировка. В изграждането на временното съоръжение, което е непосредствено до мястото, на което предстои да се построи нов мост, са насипани приблизително 19 000 тона инертен материал и около 650 тона асфалт.

От АПИ припомнят, че наводненията от проливните валежи в началото на месеца компрометираха моста при Царево, който е част от републиканската пътна мрежа и е изграден през 90-те години на XX век. Екипите на Агенцията са предприели незабавни мерки за премахване на съоръжението и изграждане на временно.

АПИ призовава водачите да карат с повишено внимание и съобразена скорост по временната пътна отсечка.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments