Психотерапевт: Ивана може да е при свой познат и демонстрира, че не желае да се върне

0
1208
Ивана Георгиева
Ивана Георгиева. Снимка: Facebook

„Моментът със смяната на профилните снимки ни говори, че ако тя има достъп до профилите си и от нея се случва това, но тя не възобновява контакта, означава, че бунтът е на по-сериозно ниво. Означава, че тя не желае да се върне“.

Това заяви психотерапевтът Ники Марков по повод изчезването на 17-годишната Ивана Георгиева от Дупница, която е в неизвестност от 22 февруари. Той все пак изрази надежда, че смяната на профилната снимка във Facebook е положителен знак и тя е добре.

Специалистът допълни, че бягството от реалността е напълно типично поведение за тийнейджърите. Това важи най-вече за тези, които разполагат с по-малък набор от социални и комуникационни умения за справяне с тях.

Според Ники Марков е много вероятно Ивана да се е обърнала към някой свой познат, при когото да отиде, тъй като странстването в самота по думите му не е лесна задача. 

„Фактът, че якето е останало, говори, че възможните сценарии са два – или е срещнала подкрепа, или нещо се е случило“.

Психотерапевтът коментира и смяната на външния вид на момичето през последните седмици, което според него показва, че то се е нуждаело от внимание. Той изрази надежда, че случаят ще приключи с щастлив край, след което да се направи анализ и да започне работа, свързана с придобиване на социални умения и подкрепа.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments