Психиатър: Истинският тумор в България са ДПС, които толкова години ръководят държавата!

0
246
Мустафа Карадайъ
Мустафа Карадайъ, Снимка: Пресцентър на ДПС

Психиатърът Светлозар Василев е преподавател в Нов Български университет. Той е солидарен с протестите и почти всяка вечер е на площадите. По този начин той изразява своето негодувание от това, което се случва в нашата държава.

Според Василев истинският тумор в нашето общество е ДПС, които толкова години продължават да ръководят държавата. Пред „БНР“ психиатърът изтъкна, че от 1989 година насам Движението за права и свободи винаги е в политическата игра. Според него в България има обвързаност на политически кръгове с икономически структури по мафиотски, престъпен начин. Което Василев счита, че се наблюдава и в други държави. Той посочи като примери Унгария, Русия и Съединените щати.

Според Василев е момента у нас това да си експерт в дадена област не буди уважение. И като доказателство той посочи министрите и тяхната „компетентност“ да ръководят поверените им ведомства. Както и владеенето им на чужди езици. Психиатърът каза, че това се наблюдава на всички нива в държавата ни.

Той изтъкна, че ако не умеем да водим дебат като общество, много трудно ще се научим да водим политически дебати и да изградим способно, адекватно лидерство.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments