Пряка телефонна линия до Щаба и управляващите от хола на 6-годишно момче

0
304
Мартин и майка му Симона
Снимка: Скрийншот от репортаж на bTV

След 28 дни, прекарани в карантина 6-годишният Мартин Мирчев вече е наясно какво е коронавирус. На въпросите му по темата вече квалифицирани да отговарят са единствено управляващите и представителите на Щаба, а момченцето не се притеснява да вдигне телефона и да пита, каквото го интересува.

Във видео, споделено от майка му Симона Иванова в социалните медии, Мартин „разговаря“ с ген. Мутафчийски и поздравява всички лекари за отличната работа – 1 единствен заразен от COVID-19 в цялата страна! След като генералът му дава номера на Бойко Борисов 6-годишният бързо смъмря премиера, че не го „отразява„. Само секунди след това и кметът на София Йорданка Фандъкова му казва, че парковете са отворени и носенето на маски и шалове там вече не е задължително. Въпросите на момченцето приключват с един последен към доцент Попов от ВМА – дали тестът на майка му е отрицателен. На отговора на този въпрос момченцето изпада в еуфория.

Въпросът му и реакцията не са случайни. Майката на Мартин Симона се е заразила с COVID-19 по време на ски почивка в Банско, обясняват от „bTV“. След близо месец лечение у дома, навръх Великден, тя получава добрите новини от доцент Попов, че тестът ѝ за вируса е вече отрицателен. Симона е дарила кръвна плазма, съдържаща антитела и призовава всеки оздравял от вируса да направи същото.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments