Проверява се документацията на поръчките за площадките в Елхово, Любимец и Малко Търново

0
72
Министър на вътрешните работи Младен Маринов
Снимка: МВР

Вътрешният министър Младен Маринов е разпоредил да се прегледа документацията на обществените поръчки за площадките в Елхово, Любимец и Малко Търново, както и да се даде решение.

„Това не са бежански центрове, а площадки за подготовка на действия при евентуални кризи. Те имат за цел при мигрантска криза хората да не се придвижват свободно из страната, а да бъдат концентрирани там, където службите да могат да си свършат работата“, заяви министър Маринов пред журналисти, предаде „Фокус“.

„Площадките се финансират изцяло с европейски средства, с 160 млн. Ако не ги изгради, България рискува да загуби финансирането и да не е готова в случай на криза. Обществената поръчка е прекратена по технически причини, за проблеми в документацията“, посочи Маринов.

„Искам да информирам, че не става въпрос за бежански центрове, в които да бъдат връщани мигранти от Западна Европа, а площадки, които да са готови за всяка криза, не само за криза с бежанци, и за криза с местно население, което трябва да бъде настанявано някъде при природни бедствия и т.н.“, поясни той.

Министър Маринов коментира и предстоящия летен сезон.

„Вземат абсолютно всички мерки, включително с увеличаване на капацитета на Специализирания отряд за борба с тероризма в сектора, който противодейства на бомбените заплахи. Има технологично обновление за по-ефективна и бърза проверка на съмнителни багажи, вещи и чанти, които са забравени“, каза още той.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments