Проверка на скандален случай: Учител поставил записващ телефон в тоалетната на учениците в Ямбол

0
428
Класна стая, училище
Класна стая, училище. Снимка: Искра.бг

Прокуратурата разпореди проверка на скандален случай в Ямбол. Учител в Езиковата гимназия „Васил Карагьозов“ е поставил записващ видеотелефон в ученическата тоалетна.

Държавното обвинение се е сезирало по подаден сигнал от директора на учебното заведение. А етичната комисия на гимназията днес е взела решение 24-годишният преподавател да бъде уволнен.

Директорът на училището Росица Бакалова коментира, цитирана от „DarikNews“, че това е тежък шок за всички деца и е случай, който е изключително уронващ за престижа на школото. Никой не е очаквал именно този учител да направи подобно нещо. Още повече, че той е бил ученик в същата гимназия преди години.

На 13 ноември ученик е намерил в кошчето на тоалетната записващия видеотелефон. Той го е взел и е изгледал записания клип. На него се е виждал самият ученик и как учителят поставя телефона.

Самият преподавател твърди, че наистина е поставил там телефона, но целта му била друга. Той казва, че му изчезвали различни неща. За директора обаче това са неверни и скалъпени обяснения. Пред полицията пък бил казал, че е изхвърлил телефона.

Гимназията е била първата месторабота на учителя. До момента той не е давал индикации за подобно поведение. Нещо повече. Много от останалите учители след този случай се чувстват предадени, защото са виждали в своя колега потенциал.

А след уволнението въпросният учител вече не може да преподава, защото информацията за случилото се била качена в системата на всички Регионални управление по образованието в цялата страна. Очаква се проверката по случая да приключи до няколко дни.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments