Проверка на извънгабаритни тежки превозни средства в Бургас: Установени са 199 нарушения

0
77
Пътна полиция
"Пътна полиция". Снимка: МВР

199 нарушения са били констатирани по време на проверките на извънгабаритни тежки превозни средства, извършени между 23 и 25 февруари в област Бургас и в района 701 автомобили с българска регистрация, 131 товарни автомобили с регистрация в Европейския съюз /ЕС/ и 4 автомобил с регистрация извън ЕС. Установени са общо 199 нарушения, от които 20 – нередовни документи на водач, 17 – шофиране с превишена скорост, 15 – нередовни документи на превозното средство, 13 – неизползване на обезопасителен колан, 10 – неукрепване на товарите и др.

Проверени са 123 автобуса с българска регистрация и 24 с регистрация в ЕС. Констатирани са общо 13 нарушения, от които 5 за неизползване на обезопасителен колан, 2 нарушения, свързани с нередовни документи на водача, 1 техническа неизправност, 1 случай на нередовни документи на превозното средство и др.

Целта на съвместните акции е минимизиране на рисковете за живота и здравето на пътуващите, както и осигуряване на безопасни условия за движение по отсечките с интензивен тежкотоварен трафик и ограничаване на предпоставките за пътнотранспортни произшествия.

Извънредните инспекции ще продължат и в други градове на страната, като особен акцент ще бъде поставен върху претоварването на камионите.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments