Протестиращи в Димитвоград връчиха писмо с ултиматум за затваряне на ТЕЦ „Марица 3“

0
46
Протест
Протест. Снимка: "БТА"

Писмо с ултиматум за затварянето на ТЕЦ „Марица 3“ връчиха днес протестиращите в Димитровград, които настояват замърсяването да спре, за да могат те и децата им да дишат по-чист въздух, предаде „БТА“.

В града днес се проведоха два контрапротеста, като първият бе на природозащитниците, а вторият на работещите в централата, според които тя не замърсява околната среда. Оттам се заканиха още утре да върнат писмото, тъй като то не било с правилен адресат.

От гражданската платформа „Дишай, Димитровград“ днес заявиха, че проблемът вече става нетърпим, а контролнтие органи и институции не вършат своята работа. Оттам напомниха, че през последните седмици на няколко пъти отново е било отчетено завишение на серен диоксид във въздуха.

Събитието бе охранявано от служители на реда, които организираха кордон, с цел да не допуснат конфликт и саморазправа между двете протестиращи групи.

От ТЕЦ „Марица 3“ заявиха, че димът от комините не означава замърсяване на въздуха, а работеща икономика и производство на електроенергия, без която страната ни не може. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments