Протест затвори пътя Разград-Търговище заради неподдържан път

0
456
Лош път
Снимка: Pixabay, Архив

Жители на Лозница затвориха кръговото кръстовище на село Трапище между 11:00 и 12:00 часа днес. Гражданският протест е заради лошото състояние на пътната мрежа в отсечката Разград-Търговище, заяви организаторът на митинга Васил Василев. Той уточни, че участъкът е неподдържан от години. Василев коментира пред „БНР“:

От Областното пътно управление в Разград обещаха, че в участъка ще започне ремонт в началото на септември. Досега няма предприети действия, нито някаква информация за забавянето. Ние сме решени да искаме добри пътища в нашия регион, решението е днес за около половин час да блокираме движението в района на кръстовище на село Трапище.“

Във връзка с обявения граждански протест областният управител на Разград Иван Борисов посочи, че не е в него причината за забавянето на спешния временен ремонт на участъка от републиканския път Дралфа–Чудомир–Лозница до главния път Русе–Варна. Министерският съвет е отпуснал необходимите за този спешен ремонт малко над 317 000 лева с ДДС.

Все още не е стартирала процедурата по пряко финансиране от Агенция „Пътна инфраструктура“. Областният управител разясни, че е изпратил официално писмено запитване до Регионалното министерство за причините за забавянето и очаква отговор.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments