Протест под надслов „Искаме да работим“ ще се проведе в понеделник пред Община Бургас

0
1693
протест
Снимка: Фейсбук

Протест под надслов „Искаме да работим“ инициират от ПП „Възраждане“ – Бургас и Несебър. Той ще се проведе на 21 декември от 12:00 часа пред Община Бургас. Зам.-председателят на партията Виктория Върбанова коментира пред Искра.бг:

„Правим този протест, защото властимащите имаха повече от 9 месеца да се подготвят за така очакваната втора вълна на вируса, това разбира се не се случи. Цяло лято бяхме свидетели на кризисно раздаване на пари от джипа с цел намаляване напрежението сред протестиращите. Сега отново ставаме свидетели на неадекватни и необмислени мерки, липса на контрол. Хиляди хора са оставени на произвола, мерките за подпомагане са само на думи, защото близо 40% от фирмите бяха принудени да фалират, още над 30% от фирмите изобщо не могат да се впишат в предложените мерки. Работниците, оставени без работа, не знаят ще получат ли някакво обезщетение и кога. Хората ще прекарат празниците в пълна несигурност, понеже управляващите днес казват едно, а след седмица друго. Остават малкия и среден бизнес в пълна неизвестност и почти без никакво подпомагане, за сметка на големи чужди вериги, които развиват дейността си без никакъв контрол за противоепидемичните мерки. Нима една фитнес зала или зала за тренировки е по-опасно място от „Джъмбо“? Поредната демонстрация за необмислени действия на властимащите. Подпомагат се компании, като „Пайнер“, но по-голямата част от малките семейни бизнеси не могат да получат помощи, а тези които успяват да се възползват до някаква степен от мерките биват подложени на тежки данъчни ревизии и всякакви проверки от институциите.“

Организаторите заявяват още:

„Всичко, което искаме е да работим и да водим нормален начин на живот.  Подигравателните подаяния и лъжите на правителството не ни устройват! Цял свят затвори, но цял свят плаща и се грижи за гражданите и икономиката си, а ние имаме не майка, а МАЩЕХА в лицето на държавата!

Сред мотивите на организаторите на протеста са, че стотици фирми не са получили, нито една стотинка от гръмко обявените помощи. Хиляди безработни са оставени на произвола на съдбата. Голяма част от заведенията, са работили сумарно по-малко от 3 месеца за календарната 2020 г. Туроператори са били принудени да прекратят дейността си, а фитнес залите са обявени за едни от най-опасните места. От ПП „Възраждане“ допълват:

„Любимците на народа“ тлъстеят пред очите ни, а ние – техните работодатели измираме от глад или по стълбите на болниците.  Искаме да работим! Искаме си държавата! Мутри вън!“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments