Прострелян от деца таксиметров шофьор: Искаме по-строги присъди!

0
135
таксиметров-шофьор
Снимка: Скрийншот от NOVA

Днес на последна инстанция ще бъде гледано делото за прострелян в гръб таксиметров шофьор от две момчета. Случаят е от края на 2017, съобщи “NOVA”.

Тогава двама ученици от ямболското спортно училище, съответно на 18 и 14 години, са извикали такси. Шофьорът ги помолил да оставят раниците в багажника, при което те го простреляли в гръб. За престъплението е използвана преправена на огнестрелна въздушна пушка и газов пистолет.

В резултат от стрелбата, шофьорът е получил сериозни наранявания. Въпреки това, той е успял да се качи в автомобила и да подаде сигнал за помощ. В хода на делото, на първа инстанция момчетата получават присъди от съответно 6 и 16 години. На втора инстанция присъдите са били намалени. Според близките на пострадалия, въпреки че става въпрос за деца, наложеното наказание е твърде малко. Потърпевшият Апостол Вълчев разказва:

„Отидох в село Дражево на адрес, където ме чакаха двама престъпника, които ме нападнаха по брутален начин – с преправена пушка, газов пистолет и с нож. Единият от тях беше със сакове, помолиха ме да ги кача в багажника. През това време те откриха стрелба в гръб без предупреждение. Аз опитах да се изкопча и да избягам, но по-голямото момче продължи нападение, извадил е и нож. Изритах го от колата, запалих и тръгнах“.

Според него цялото нападение е било предварително планирано, за да бъде откраднат оборота му. Тогава той е възлизал на 52 лева. Апостол Вълчев допълни:

„Стреляли са със забранен патрон, който при влизане в тялото нанася големи поражения. Претърпях множество операции – имах пробит бял дроб, пробита диафрагма, една част от куршума е засегнал и сърцето. Благодарен съм на докторите и в Ямбол, и в Стара Загора, че ми спасиха живота.”

Оказва се, че това не е единичен случай. Друг таксиметров шофьор разказва, че докато е пиел кафето си на бул. „Ал. Стамболийски“ в столицата, шест човека са се приближили до него с искане да ги закара до „Хаджи Димитър“. Мъжът отказал, тъй като това е в разрез с правилата, при което те са го пребили. Днес Апостол Вълчев и близките му се надяват на по-сериозни присъди за двамата престъпници.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments