Пропадна проектът за ново осветление в Ямбол

0
84
Община Ямбол
Община Ямбол

Фирмата, която трябваше да изгради новото улично осветление в Ямбол, е уведомила общината, че прекратява дейностите по изпълнението на проекта.

По искане на фирмата изпълнител, считано от 28.01.2019 г., е прекратен сключеният между Община Ямбол и „Улично осветление Ямбол“ ДЗЗД договор с предмет „Изграждане, основен ремонт, реконструкция и свързаното с тях проектиране на външно изкуствено осветление, включително фасадно осветление на улици и площади на територията на община Ямбол“. Като мотиви в отправеното до общината искане, са посочени опитите за дискредитиране имената на участващите в дружеството фирми, замесването им в интриги, както и злонамерени внушения от страна на трети лица, че има нередности по договора„, се казва в пресъобщението на общината.

Според община Ямбол става въпрос за опит за злепоставяне на кмета и администрацията преди предстоящите местни избори. Георги Славов е кмет на града от 2011 г. от листата на ГЕРБ.

Обществената поръчка е проведена през 2016 г., като през ноември същата година е сключен и договорът.

Предвид партньорските и коректни отношения с изпълнителя, договорът е прекратен по взаимно съгласие. Към датата на прекратяването му всички юридически и финансови претенции между страните са удовлетворени, уточняват от Община Ямбол.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments