Промени в програмата на фестивал „Кукерландия“ поради националния траур

0
199
Заседание
Заседание. Снимка: Община Ямбол, Facebook

На 15 и 16 март ще се отменят част от планираните прояви в рамките на Международния маскараден фестивал „Кукерландия“. Датите се обявени за дни на Национален траур поради смъртта на патриарх Неофит. Това обявиха от страницата си във Facebook от Община Ямбол.

На работно съвещание е било взето решение от местната администрация да се съобразят с препоръките на архиерейския наместник на Ямболска духовна околия, Димитри, и временния наместник на Светия синод, митрополит Йоан, да не се провеждат увеселителни събития в дните на поклонението и погребението на патриарха.

 На 15 март ще се проведе Национална кръгла маса на тема „Маскарадните игри – между автентичността и модерността“ в „Регионален исторически музей“ в Ямбол. Същият ден от 11:00 ч. в Културно-информационен център „Безистен“ ще бъде откриване на изложбата на Надежда Кутева „Етнографски етюди“.

На 16 март от 11:30 ч. в Художествена галерия „Жорж Папазов“ ще се проведе награждаването на лауреатите от Международния фотоконкурс и фотоизложба „Кукерландия“. На 16 март от 14:30 ч. Художествена галерия „Жорж Папазов“ ще е домакин и на кино-фото клуб „Бистрица“, който ще представи проекта си „Пътуващи филмови портрети на български фотографи“. Фотографите Антон Даскалов и Елена Ангелова от Фотографска академия „Янка Кюркчиева“ ще представят документалните си филми „С цветовете на Надежда Чипева“ и „Явор от ФОРЕК“, заснети с финансиране от фонд „Култура“.

Кметовете на Ямбол и на Община Тунджа, Валентин Ревански и Станчо Ставрев, се ще се съобразят и с желанието на местния бизнес и обществеността.  Състезателните дефилета и част от планираните по повод юбилейното издание на „Кукерландия“ прояви ще се проведат на 17 март, неделя, в Градския парк.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments